Pornind de la ideea de a scrie cat mai des despre drumetiile mele si pasiunea fata de fotografie, m-am hotarat sa termin acest an incepand cu un post pe blog, dar si cu blog-ul propriu-zis. Acest prim subiect va fi unul destul de scurt, voi scrie despre ce a insemnat 2019 pentru mine, de la amintirile pe care mi le-a adus, la invatamintele pe care le-am tras. Imi este destul de greu sa astern cuvintele aici, mai ales ca nu sunt o persoana care sa-si transpuna gandurile destul de usor pe foaie, fie ea si virtuala.

un an al experimentarilor
Am incercat sa ma dezvolt pe cat mai mult cu putinta, sa invat de la oamenii din jurul meu si sa ma implic activ in tot mai multe actiuni de natura civica, ecologica, dar si educativa. Consider ca experimentarea este o metoda destul de importanta pentru a-ti dezvolta viziunea personala, de a fi intr-o continua cautare si a de a-ti imbunatati nivelul fotografic. Chiar daca doar o mica parte dintre fotografiile realizate de mine au fost publicate, fiecare exercitiu, fiecare cadru nereusit, au avut o influenta pozitiva asupra stilului meu de a fotografia.

un an al fotografiei intime
In comparatie cu 2018, pot spune ca 2019 a fost unul mult mai personal din punct de vedere fotografic. Daca in anul precedent m-am axat mai mult pe cadre largi, care sa surprinda un ansamblu, anul acesta am mers pe cadre mai intime, care sa te faca sa dai frau imaginatiei si sa vezi o alta lume.

un an al amintirilor
Chiar daca fotografia ma duce de cele mai multe ori pe teren, de multe ori, ma opresc si stau in loc sa ma bucur de locul cu pricina, fara sa mai fotografiez, fara sa mai gandesc vreun cadru, bucurandu-ma de natura si atat. Am descoperit particele din tara noastra si am avut parte si de peripetii de tot felul. Am stat prin salbaticie cantand de unul singur, caci stiam ca prin zona erau ursi, iar semnalul la telefon se gandise ca atunci ii momentul sa nu mai fie, am revizitat Norvegia, am facut baie intr-un rau clar si albastru de te-mbia sa intri si pe frig, mi-am petecit rucsacul, dupa ce cucoana vulpe s-a infruptat nu doar din sandvis, dar si din rucsac (ca sa il scoata), am cunoscut oameni noi si am incercat sa gasesc mereu cate ceva nou pe care sa il car cu mine in minte. Au mai fost multe, dar acest an mi-a adus si multe oportunitati pentru anul care vine, 2020, in ceea ce priveste faurirea amintirilor.

Iar acum, ce va doresc voua? In primul rand, sa fiti mult mai responsabili in natura, apoi sa fiti empatici si sa faceti fapte bune. Apoi, multa sanatate ca sa puteti face toate cele propuse. Un an nou cu bine!

Fior de frig - Muntii Baiului

Neguros - Muntii Apuseni

În lumina lunii - Lacul Cuejdel

Spider-verse - Padurea Hoia

Trezire - Cheile Turzii

Contraste - Ceahlau National Park

Crini de munte - Parcul National Ceahlau

Lalea pestrita - Cheile Turzii

Vis de primavara - Padurea Hoia

Locuitor al înaltimilor - Parcul National Cozia

Padurea de argint - Pasul Bratocea

Ascuns - Saksa, Norvegia

Back to Top